Vlieg Naar Bergamo

Als je naar Bergamo wilt vliegen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Bergamo heeft een kleine luchthaven genaamd Orio al Serio International Airport (BGY), die voornamelijk wordt bediend door budgetluchtvaartmaatschappijen. Hier zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Bergamo:

 1. Ryanair: Ryanair is de grootste luchtvaartmaatschappij die op Bergamo vliegt. Ze bieden vluchten aan vanuit verschillende Europese steden, waaronder Londen, Barcelona, ​​Parijs en Amsterdam.
 2. Wizz Air: Wizz Air biedt vluchten aan vanuit Oost-Europese landen zoals Polen, Hongarije en Roemenië.
 3. Blue Air: Blue Air biedt vluchten aan vanuit verschillende Europese steden, waaronder Brussel, Londen en Madrid.
 4. Pegasus Airlines: Pegasus Airlines biedt vluchten aan vanuit Istanbul, Turkije.

Als je niet direct naar Bergamo wilt vliegen, zijn er ook luchthavens in de buurt, zoals de internationale luchthaven Milaan Malpensa (MXP) en de luchthaven Milaan Linate (LIN). Deze luchthavens zijn groter en bieden meer vluchtopties, maar zijn verder weg van Bergamo. Je kunt vanaf deze luchthavens met de trein of bus naar Bergamo reizen.

Orio Al Serio International Airport (bgy)

Orio al Serio International Airport (BGY) is een kleine luchthaven gelegen in de buurt van Bergamo, Italië. Het is voornamelijk een luchthaven voor budgetluchtvaartmaatschappijen en wordt vaak gebruikt door reizigers die de regio Lombardije en het Gardameer bezoeken. Hier zijn enkele feiten over de luchthaven:

 • BGY is ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van Bergamo gelegen en ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Milaan.
 • Het is de vierde drukste luchthaven van Italië en verwerkt jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers.
 • De luchthaven heeft één terminal en twee start- en landingsbanen.
 • BGY is vooral bekend vanwege de grote aanwezigheid van Ryanair, die meer dan 80% van alle vluchten op de luchthaven uitvoert.
 • Er zijn verschillende voorzieningen beschikbaar op de luchthaven, waaronder winkels, restaurants, bars, geldautomaten en wisselkantoren.
 • Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om vanaf de luchthaven naar Bergamo te komen, waaronder de bus en de taxi. Er is ook een shuttle service genaamd “Orio Shuttle” die passagiers van de luchthaven naar het centrum van Milaan brengt.

Als je van plan bent om naar Bergamo te reizen, is BGY een handige luchthaven om te overwegen vanwege de nabijheid en de vele vluchtopties die beschikbaar zijn.

orio Shuttle

De Orio Shuttle is een pendeldienst die passagiers van Orio al Serio International Airport (BGY) naar het centrum van Milaan brengt. De pendeldienst rijdt regelmatig en biedt een handige en betaalbare manier om van de luchthaven naar Milaan te reizen.

Hier zijn enkele feiten over de Orio Shuttle:

 • De Orio Shuttle rijdt elke dag van de week en biedt een regelmatige dienstregeling tussen Orio al Serio International Airport en Milaan.
 • De shuttle stopt op verschillende locaties in Milaan, waaronder het centraal station van Milaan (Stazione Centrale), het busstation Lampugnano en het metrostation Famagosta.
 • De shuttle heeft comfortabele stoelen en airconditioning en biedt gratis wifi aan boord.
 • Tickets voor de Orio Shuttle kunnen worden gekocht op de luchthaven bij de ticketbalie of online via de website van de pendeldienst.
 • De prijzen voor de shuttle variëren afhankelijk van de bestemming en het type ticket dat je kiest. Een enkele reis naar het centraal station van Milaan kost bijvoorbeeld ongeveer €5, terwijl een retourticket ongeveer €9 kost.
 • De reistijd van de shuttle van de luchthaven naar Milaan kan variëren afhankelijk van de verkeersomstandigheden en de bestemming. Over het algemeen duurt de reis ongeveer 50-60 minuten.

Als je van plan bent om naar Milaan te reizen vanaf Orio al Serio International Airport, kan de Orio Shuttle een handige en betaalbare optie zijn. Het is raadzaam om de dienstregeling en de prijzen te controleren voordat je vertrekt, zodat je goed voorbereid bent.