Vliegen Naar Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en is een prachtige stad om te bezoeken.

Vliegmaatschappijen Die Naar Sofia Airport Vliegen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Sofia Airport (SOF) vliegen. Hier zijn enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Sofia:

  1. Bulgarian Air: Dit is de nationale luchtvaartmaatschappij van Bulgarije en biedt vluchten aan naar verschillende bestemmingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten.
  2. Ryanair: Dit is een low-cost luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt naar Sofia vanuit verschillende Europese steden, waaronder Londen, Dublin, Milaan en Berlijn.
  3. Wizz Air: Dit is ook een low-cost luchtvaartmaatschappij en biedt vluchten aan naar Sofia vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Parijs, Barcelona en Rome.
  4. Turkish Airlines: Dit is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije en biedt vluchten aan naar Sofia vanuit Istanbul.
  5. Lufthansa: Dit is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten aan naar Sofia vanuit verschillende steden, waaronder Frankfurt en München.

Andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Sofia zijn onder meer Air Serbia, Austrian Airlines, British Airways, easyJet, Emirates, LOT Polish Airlines en Qatar Airways.

Het Vliegveld Van Sofia – Летище София

Het vliegveld van Sofia heet in het Bulgaars Летище София (Letishte Sofia) en in het Engels Sofia Airport (SOF). Het is de grootste luchthaven van Bulgarije en de belangrijkste hub voor Bulgarian Air en Wizz Air.

De luchthaven is gelegen op ongeveer 10 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Sofia. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om vanaf de luchthaven naar het stadscentrum te reizen, waaronder:

  1. Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die je naar het stadscentrum kunnen brengen. De rit duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van het verkeer.
  2. Metro: De metro is een goedkope en efficiënte manier om van de luchthaven naar het stadscentrum te reizen. Er is een metrostation bij de luchthaven en de rit duurt ongeveer 18 minuten.
  3. Bus: Er zijn verschillende bussen die vanaf de luchthaven naar het stadscentrum rijden. Buslijn 84 rijdt bijvoorbeeld van de luchthaven naar het centraal busstation van Sofia.
  4. Autoverhuur: Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar bij de luchthaven als je liever zelf wilt rijden.

Sofia Airport heeft ook verschillende faciliteiten en voorzieningen, waaronder restaurants, cafés, winkels, geldautomaten, wisselkantoren en gratis wifi. Er zijn ook verschillende lounges beschikbaar voor passagiers die extra comfort willen tijdens hun verblijf op de luchthaven.