Wat te doen in Praag? 14 tips voor leuke bezienswaardigheden

1.De Praagse Burcht:

Als ik Praag bezoek, is een van de eerste plekken die ik graag ontdek, de Praagse Burcht. Deze indrukwekkende vesting is een van de grootste ter wereld en biedt prachtige architectuur, historische gebouwen en adembenemende uitzichten over de stad. Ik verken graag de kathedraal van St. Vitus, wandel door de prachtige paleistuinen en bewonder de oude paleizen en torens.

2.De Karelsbrug:

Een wandeling over de Karelsbrug is een absolute must-do in Praag. Deze historische brug, versierd met standbeelden en torens, biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Moldau en de omliggende gebouwen. Ik geniet van de levendige sfeer met straatartiesten, muzikanten en kraampjes die lokale ambachten verkopen.

3.Het Oude Stadsplein:

Het Oude Stadsplein is het hart van Praag en een levendige plek vol geschiedenis en prachtige architectuur. Ik bewonder graag de astronomische klok op het stadhuis, verken de omliggende straatjes met kleurrijke huizen en geniet van een kopje koffie op een van de terrassen. Het plein is ook de thuisbasis van de Týnkerk, een indrukwekkende gotische kerk die niet te missen is.

4.De Astronomische Klok:

De astronomische klok op het Oude Stadsplein is een van de oudste en meest bekende astronomische klokken ter wereld. Ik vind het fascinerend om naar het uurwerk te kijken terwijl de klok het uur slaat en de bewegende figuren tot leven komen. Het is een unieke attractie die de geschiedenis en technische vaardigheid van Praag weerspiegelt.

5.De Joodse wijk:

Een bezoek aan de Joodse wijk, ook bekend als Josefov, is een kans om de rijke Joodse geschiedenis van Praag te ontdekken. Ik verken graag de oude synagogen, zoals de Oude-Nieuwe Synagoge en de Spaanse Synagoge, en bezoek de eeuwenoude Joodse begraafplaats. Het is een ontroerende ervaring die me herinnert aan de tragische gebeurtenissen tijdens de Holocaust.

6.De Sint-Nicolaaskerk:

De Sint-Nicolaaskerk is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur in Praag. Ik bewonder de weelderige decoraties, het indrukwekkende orgel en de adembenemende fresco’s op het plafond. Het is een plek van rust en schoonheid, waar ik even kan ontsnappen aan de drukte van de stad.

7.Het Dansende Huis:

Het Dansende Huis, ook bekend als het Gehuchtshuis, is een modern architectonisch hoogtepunt in Praag. De ongebruikelijke vorm en het unieke ontwerp maken het een interessante bezienswaardigheid om te bezoeken. Ik geniet van het uitzicht vanaf het dakterras, waar ik een panoramisch zicht heb op de stad.

8.De Petřín-uitkijktoren:

Voor een adembenemend uitzicht over Praag beklim ik graag de Petřín-uitkijktoren. Deze mini-Eiffeltoren biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad. De klim naar de top is de moeite waard en ik geniet van het prachtige landschap dat zich voor mij ontvouwt.

9.Het Lennon-muur:

Het Lennon-muur is een kleurrijke muur die een eerbetoon is aan de voormalige Beatle, John Lennon, en een symbool van vrede en vrijheid. Ik laat graag een boodschap achter op de muur en geniet van de creatieve graffiti en kunstwerken die regelmatig veranderen.

10.Het Nationaal Museum:

Het Nationaal Museum van Praag is een cultureel hoogtepunt dat de geschiedenis en cultuur van Tsjechië tentoonstelt. Ik verken graag de diverse collecties, variërend van archeologische vondsten tot kunstwerken en historische voorwerpen. Het is een plek waar ik mijn kennis over de Tsjechische geschiedenis kan vergroten.

11.De Biercultuur:

Praag staat bekend om zijn biercultuur, en een bezoek aan een traditionele Tsjechische brouwerij of bierhal is een must. Ik geniet van het proeven van verschillende soorten Tsjechisch bier, zoals Pilsner Urquell en Budweiser Budvar, en ervaar de gezellige sfeer van een typische Tsjechische bierhal.

12.De Vyšehrad-burcht:

De Vyšehrad-burcht is een minder bekende, maar even fascinerende vesting in Praag. Ik ontdek graag de historische gebouwen, wandel door de prachtige tuinen en geniet van het uitzicht over de stad en de rivier de Moldau. Het is een plek van rust en schoonheid, ideaal voor een ontspannen wandeling.

13.Het Kampa-eiland:

Het schilderachtige Kampa-eiland is een verborgen juweeltje in Praag. Ik geniet van een wandeling langs de rivier, bewonder de charmante huizen en ontspan in een van de gezellige cafés. Het eiland biedt ook toegang tot het beroemde John Lennon-muur en is een geweldige plek om te genieten van de prachtige omgeving.

14.De Praagse Bierfiets:

Voor een unieke en leuke ervaring in Praag kan ik de Praagse Bierfiets proberen. Deze fiets biedt plaats aan een groep mensen die samen fietsen en onderweg genieten van een biertje. Het is een leuke manier om de stad te verkennen, plezier te hebben en tegelijkertijd van de Tsjechische biercultuur te genieten.

Praag is een stad vol betoverende bezienswaardigheden en ervaringen. Van het verkennen van de Praagse Burcht en de Karelsbrug tot het ontdekken van de historische Oude Stad en de Joodse wijk, er is altijd iets interessants te zien en te doen. Met deze 14 tips voor leuke bezienswaardigheden in Praag kan ik een onvergetelijke reiservaring hebben en de rijke geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad ontdekken.