Wat Te Doen Net Over De Grens In Duitsland?

Als je net over de grens in Duitsland bent, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hieronder geef ik je enkele suggesties:

 1. Bezoek de stad Kleve: Kleve is een charmante stad in de buurt van de Nederlandse grens met prachtige parken, kastelen en musea. Je kunt de oude binnenstad verkennen, een bezoek brengen aan het kasteel Schwanenburg en het Kurhaus Kleve museum bekijken.
 2. Ga winkelen in Duisburg: Duisburg is een grote stad net over de grens en staat bekend om zijn winkelmogelijkheden. Het winkelcentrum Centro Oberhausen is een van de grootste van Europa en biedt een breed scala aan winkels en restaurants.
 3. Maak een wandeling in het Reichswald: Het Reichswald is een groot bosgebied net over de grens en biedt vele wandelroutes. Het is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
 4. Bezoek het Museum Insel Hombroich: Het Museum Insel Hombroich is een uniek museum dat kunst, natuur en architectuur combineert. Het museum ligt op een eiland in de Rijn en heeft een prachtige collectie moderne kunst.
 5. Proef de Duitse keuken: Duitsland staat bekend om zijn heerlijke gerechten en bieren. Probeer een traditionele Duitse maaltijd in een lokale pub of restaurant en geniet van een vers getapt Duits biertje.
 6. Bezoek de stad Düsseldorf: Düsseldorf is een bruisende stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Je kunt de oude binnenstad verkennen, een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Düsseldorf of de Rijntoren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Leuke Steden In Duitsland Net Over De Grens

Er zijn veel leuke steden in Duitsland net over de grens die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder geef ik je enkele suggesties:

 1. Münster: Münster is een charmante stad in Noordrijn-Westfalen, ongeveer 25 km van de Nederlandse grens. Het heeft een prachtige oude binnenstad met historische gebouwen en mooie pleinen. Münster is ook bekend om zijn fietsvriendelijkheid en heeft veel fietspaden en fietsverhuur.
 2. Keulen: Keulen is een populaire bestemming voor dagtrips vanuit Nederland. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De beroemde kathedraal van Keulen is een van de grootste en meest indrukwekkende kerken ter wereld.
 3. Düsseldorf: Düsseldorf is een levendige stad met veel kunst, cultuur en winkels. Het heeft een mooie oude binnenstad met historische gebouwen en musea, zoals het Kunstmuseum Düsseldorf. Düsseldorf staat ook bekend om zijn mode en design.
 4. Aken: Aken is een historische stad in de buurt van de Nederlandse grens en was ooit de residentie van Karel de Grote. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder de Dom van Aken en het stadhuis. Aken is ook bekend om zijn warmwaterbronnen en kuuroorden.
 5. Essen: Essen is een grote stad in het Ruhrgebied en staat bekend om zijn industrieel erfgoed en culturele evenementen. Het heeft een prachtig modern kunstmuseum, het Museum Folkwang, en een mooie botanische tuin, de Grugapark.

Bezoek Een Leuk Pretpark Net Over De Grens In Duitslan

Er zijn veel leuke pretparken net over de grens in Duitsland die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder geef ik je enkele suggesties:

 1. Phantasialand: Phantasialand is een van de grootste pretparken in Duitsland en ligt net over de grens bij Keulen. Het heeft veel attracties, waaronder achtbanen, waterbanen en shows. Het park heeft ook themagebieden zoals China Town, Mexico en Fantasy.
 2. Movie Park Germany: Movie Park Germany is een pretpark dat zich richt op de wereld van films en tv-series. Het ligt in Bottrop-Kirchhellen en heeft attracties die zijn gebaseerd op films zoals Star Trek, The Walking Dead en The SpongeBob SquarePants Movie.
 3. Wunderland Kalkar: Wunderland Kalkar is een voormalige kerncentrale die is omgebouwd tot een pretpark. Het ligt in de buurt van de Nederlandse grens en heeft attracties zoals achtbanen, een klimpark en een kartbaan.
 4. Kernie’s Familiepark: Kernie’s Familiepark is een pretpark dat geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het ligt in Kalkar en heeft attracties zoals een achtbaan, een reuzenrad en een waterglijbaan.
 5. Fort Fun Abenteuerland: Fort Fun Abenteuerland is een pretpark in de buurt van de Nederlandse grens en biedt attracties zoals achtbanen, wildwaterbanen en een klimpark. Het park heeft ook themagebieden zoals de Westernstad en het Indianendorp.