Wat Te Doen In Gdańsk En Omgeving?

Gdańsk is een prachtige stad in Polen met een rijke geschiedenis en cultuur. Hieronder vind je een aantal suggesties voor dingen om te doen in Gdańsk en de omgeving:

 1. Bezoek het historische stadscentrum van Gdańsk: Het oude centrum van Gdańsk is een van de grootste toeristische attracties in Polen en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, waaronder het imposante stadhuis, de prachtige Mariakerk en de beroemde Lange Markt.
 2. Maak een wandeling langs de kade: De kade van Gdańsk is een prachtige plek om te wandelen en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Motława. Langs de kade vind je veel restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.
 3. Bezoek het Solidariteitsmuseum: Het Solidariteitsmuseum vertelt het verhaal van de Poolse vakbond Solidariteit en de val van het communisme in Polen. Het museum ligt in de scheepswerf van Gdańsk en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Polen.
 4. Ga naar het Oliwa-park: Het Oliwa-park is een prachtig park net buiten het centrum van Gdańsk. Het park is beroemd om zijn botanische tuin en het Oliwa-kathedraalcomplex, waar je kunt genieten van prachtige barokke architectuur.
 5. Maak een dagtrip naar Sopot: Sopot is een badplaats op ongeveer 20 minuten rijden van Gdańsk. Het is een populaire bestemming voor strandgangers en biedt een breed scala aan restaurants en winkels.
 6. Bezoek het kasteel van Malbork: Het kasteel van Malbork ligt op ongeveer een uur rijden van Gdańsk en is een van de grootste middeleeuwse kastelen ter wereld. Het kasteel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoek waard.
 7. Ga naar het schiereiland Hel: Het schiereiland Hel ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Gdańsk en biedt prachtige stranden en een adembenemend uitzicht op de Oostzee.
 8. Bezoek de Stutthof Concentratiekamp: Het Stutthof Concentratiekamp ligt op ongeveer 35 kilometer van Gdańsk en is een herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het is een belangrijke historische locatie en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over de gruwelen van de Holocaust.

Dit zijn slechts enkele suggesties voor dingen om te doen in Gdańsk en de omgeving. Er is zoveel te zien en te doen in deze prachtige stad en regio, dus geniet van je reis!

Ontdek De Bezienswaardigheden In Het Oude Centrum

Het oude centrum van Gdańsk is een van de grootste toeristische attracties in Polen en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden om te ontdekken. Hieronder vind je enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek:

 1. Mariakerk: De Mariakerk is een van de grootste bakstenen kerken ter wereld en een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Gdańsk. Het interieur van de kerk is adembenemend en herbergt ook een van de grootste altaarstukken ter wereld.
 2. Lange Markt: De Lange Markt is het belangrijkste plein van Gdańsk en is omringd door prachtige gebouwen in renaissancestijl. Hier vind je ook de beroemde Neptunusfontein.
 3. Stadhuis: Het stadhuis van Gdańsk is een indrukwekkend gebouw in gotische stijl en is een van de oudste en grootste stadhuisgebouwen in Europa.
 4. Gouden Poort: De Gouden Poort is een prachtige poort die ooit deel uitmaakte van de stadsmuur. Het is een van de belangrijkste symbolen van de stad.
 5. Artus Court: Het Artus Court is een prachtig gebouw uit de renaissance en was ooit het centrum van het culturele leven van de stad.
 6. Uphagen-huis: Het Uphagen-huis is een prachtig gebouw uit de 18e eeuw dat ooit eigendom was van een welgestelde koopman. Tegenwoordig is het een museum waar je meer kunt leren over het leven van de rijke burgerij in die tijd.
 7. Sint-Catherinakerk: De Sint-Catherinakerk is een prachtige kerk uit de 15e eeuw met een uniek interieur in de gotische stijl.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van het oude centrum van Gdańsk. Er zijn nog veel meer prachtige gebouwen en bezienswaardigheden te ontdekken, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om deze historische stad te verkennen.

Pak Een Elektrische Step

Het huren van een elektrische step is een geweldige manier om Gdańsk en de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende bedrijven die elektrische steps aanbieden en je kunt ze gemakkelijk vinden in het stadscentrum of online.

Met een elektrische step kun je snel en gemakkelijk door de stad navigeren en de bezienswaardigheden op een leuke en actieve manier verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar het strand van Brzeźno rijden of langs de rivier de Motława rijden om de prachtige architectuur te bewonderen.

Het huren van een elektrische step is ook een duurzame manier om de stad te verkennen en je draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke gassen in de stad. Zorg er wel voor dat je de regels voor het gebruik van elektrische steps in de stad kent en veiligheidsuitrusting draagt, zoals een helm, voordat je vertrekt.