Wat Te Doen In Gent?

Gent is een prachtige stad in België met veel te zien en te doen! Hier zijn enkele suggesties voor activiteiten en bezienswaardigheden in Gent:

 1. Bezoek het Gravensteen – een middeleeuws kasteel in het centrum van de stad.
 2. Verken de historische binnenstad van Gent te voet of met de fiets. Maak een wandeling langs de grachten en bewonder de prachtige architectuur.
 3. Bezoek de Sint-Baafskathedraal, waar het beroemde schilderij “De Aanbidding van het Lam Gods” van de gebroeders van Eyck te zien is.
 4. Bekijk de stad vanuit een ander perspectief tijdens een boottocht op de Leie.
 5. Proef de lokale keuken en geniet van een Belgisch biertje in een van de vele gezellige cafés en restaurants in Gent.
 6. Bezoek het Belfort en beklim de toren voor een prachtig uitzicht over de stad.
 7. Ontdek de Gentse street art tijdens een wandeling door de stad.
 8. Breng een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten of het Design Museum Gent.
 9. Wandel door de Botanische Tuin van Gent, een prachtige groene oase in het hart van de stad.
 10. Geniet van een avondje uit in de stad met theater, muziek of dans in een van de vele culturele locaties.

Hoe Gent Te Bereiken

Gent is een stad in België en het is goed bereikbaar met verschillende transportmiddelen. Hieronder vind je enkele manieren om Gent te bereiken:

 1. Met de trein: Gent heeft twee treinstations, Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. Beide stations zijn goed verbonden met andere steden in België en Europa. Er zijn dagelijks veel treinen vanuit steden zoals Brussel, Antwerpen, Brugge en Amsterdam.
 2. Met de auto: Gent is goed bereikbaar via de E17 en de E40 snelwegen. Er zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar in en rond het centrum van Gent.
 3. Met de bus: Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit andere steden in België en Nederland naar Gent.
 4. Met het vliegtuig: Gent heeft geen eigen luchthaven, maar de luchthaven van Brussel (Zaventem) en de luchthaven van Antwerpen zijn beide goed verbonden met Gent. Vanaf de luchthaven van Brussel kun je de trein nemen naar Gent-Sint-Pieters.
 5. Met de fiets: Gent is een fietsvriendelijke stad en er zijn verschillende fietspaden die je naar de stad leiden. Er zijn ook verschillende plaatsen om fietsen te huren in de stad.

Bezoek de Sint-Baafskathedraal

De Sint-Baafskathedraal is een van de meest beroemde en bezochte bezienswaardigheden in Gent, België. Hier zijn enkele tips voor het bezoeken van de kathedraal:

 1. Plan vooruit: Controleer de openingstijden van de kathedraal voordat je gaat, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. De kathedraal is meestal geopend van maandag tot zaterdag van 8:30 tot 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
 2. Bereid je voor op drukte: De Sint-Baafskathedraal is een populaire toeristische attractie en kan tijdens drukke periodes zoals het hoogseizoen en weekends behoorlijk druk zijn. Plan je bezoek daarom goed en overweeg om vroeg in de ochtend of later op de dag te gaan om de drukte te vermijden.
 3. Draag gepaste kleding: De kathedraal is nog steeds een actieve kerk, dus het is belangrijk om gepaste kleding te dragen als je de kathedraal bezoekt. Bedek je schouders en draag kleding die je knieën bedekt.
 4. Bekijk het altaarstuk: Het altaarstuk “De Aanbidding van het Lam Gods” is een van de meest beroemde schilderijen ter wereld en is te zien in de kathedraal. Neem de tijd om het schilderij te bekijken en leer meer over de geschiedenis ervan.
 5. Neem een rondleiding: Als je meer wilt weten over de geschiedenis en architectuur van de kathedraal, overweeg dan om een rondleiding te nemen. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar, waaronder audio-tours en rondleidingen met een gids.
 6. Bezoek het Museum voor Religieuze Kunst: Als je geïnteresseerd bent in religieuze kunst, bezoek dan het Museum voor Religieuze Kunst dat zich in de kathedraal bevindt. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van religieuze kunstvoorwerpen uit de Middeleeuwen tot de 20e eeuw.