Wat te doen tijdens uw reis naar Utrecht, Nederland?

Utrecht is een van de meest charmante steden van Nederland om te bezoeken. Het is ook een stad met een rijke geschiedenis, aangezien het het hoogtepunt was van de Vrede van Utrecht. Met zijn intense bedrijvigheid, zijn prachtige grachten en zijn monumenten heeft het niets te benijden aan andere steden als Amsterdam. Beklim de Domtoren om de hele stad Utrecht van bovenaf te bekijken, bezoek enkele van de mooiste universiteitsgebouwen van het land of fiets langs de grachten met het ultieme vervoersmiddel: de fiets. Lees verder en ontdek wat er allemaal te doen is in Utrecht, Nederland.

Wat is er te zien en te doen in Utrecht, Nederland?

Dompleinplein

Als er één emblematische plek is waar u uw bezoek aan de stad Utrecht in Nederland moet beginnen, dan is het wel het Domplein. Hier vindt u veel van de bezienswaardigheden van de stad en hier vinden de meeste activiteiten van de stad plaats.

In de stad Utrecht was de invloed van de Romeinen erg belangrijk. In feite was het een van de grootste Romeinse koloniën uit de geschiedenis. Daarom stond er op deze plek ooit een fort dat de oude bewoners van de plaats diende om aanvallen vanaf de Rijn te voorkomen.

Naast deze Romeinse invloed op de stad herbergt het Domplein nog andere monumenten. Bijvoorbeeld de Domkerk en de Domtoren. Geniet van een drankje in een van de vele bars in deze enclave. Terwijl u de majestueuze architectuur van deze monumenten bewondert die u in Utrecht, Nederland kunt zien.

Cathédrale St-Martin ou cathédrale Domkerk

Wat u tijdens uw reis zult zien, is niet de originele kathedraal. In feite werd het verwoest na een grote storm die de stad enkele eeuwen geleden trof. Maar de huidige Domkerk heeft zonder twijfel niets te benijden aan het origineel en is een van de bezienswaardigheden in Utrecht.

Oorspronkelijk vormden de kathedraal en de toren één gebouw. Na de storm en de rellen die tot een deel van de verwoesting van het gebouw leidden, lag het hele middenschip in puin.

Als u de Domkerk bezoekt, vergeet dan niet een wandeling door het Pandhof te maken. Het is de gotische kloostergang van de kathedraal, die een prachtige tuin heeft die uitnodigt tot wandelen.

Academiegebouw en Universiteit Utrecht, NederlandAcademiegebouw

Als er één ding is dat de vrijetijdsbesteding in Utrecht kenmerkt, dan is het wel de invloed van het universitaire leven in de stad. Utrecht is de thuisbasis van enkele van de belangrijkste universiteiten van Nederland en het feestelijke ritme is aanstekelijk in sommige straten

Om getuige te zijn van een van de meest iconische gebouwen van de universiteit, raden we je aan een bezoek te brengen aan het rectoraat van de universiteit (of het Academiegebouw voor de lokale bevolking). Het heeft een unieke schoonheid die andere universiteitsgebouwen niet hebben.

De gevel is sober en laat niemand onverschillig. Ervoor staat een gedenkwaardig standbeeld van Jan Van Nasse. Het is de architect van de Unie van Utrecht, die in 1579 op dezelfde plek werd ondertekend. Dit is zeker een van de niet te missen activiteiten in Utrecht als je een architectuurliefhebber bent met een jarenlange geschiedenis.

De Domtoren

Het visitekaartje van de Domtoren is de hoogte (het is de hoogste en oudste kerktoren die je in heel Nederland zult zien) en de indrukwekkende klokken die het interieur sieren.

Voor het meest adembenemende uitzicht over Utrecht kun je het beste naar de top van de klokkentoren klimmen. Je kunt het hele panoramische uitzicht over de stad zien. Het is een ongelooflijke ervaring om de verschillende monumenten, gebouwen, daken en grachten te zien die deel uitmaken van het Utrechtse landschap.

Naast de hoogte van 112 meter zijn ook de 13 klokken die de klokkentoren bekronen de moeite van het bekijken waard, waarvan sommige enkele tonnen wegen. Nadat je alle trappen naar het uitkijkplatform van de toren hebt beklommen, kun je ze in al hun pracht zien.

De rondleiding duurt ongeveer een uur, waarbij we begeleid worden door een gids. De toegangsprijs bedraagt ​​€ 11,- voor volwassenen en wij raden aan om uw tickets online te kopen.

De DOMunder en de Romeinse oorsprong van Utrecht, Nederland

Eén ding dat niet iedereen over deze stad weet, is de invloed die de Romeinen hadden op het land waar Utrecht nu ligt.

Voor alle geschiedenisliefhebbers heeft Utrecht de DOMunder. Het is een archeologische tentoonstelling onder het Domplein die je 2000 jaar terugvoert.

Tijdens het bezoek ontdek je de geschiedenis van de stad, vanaf de tijd dat het Castellum Traiectum ook op het Domplein stond tot nu. De prijs bedraagt ​​€ 12,50 per volwassene en de toegangstijden variëren van dinsdag tot en met zondag. We raden je daarom aan om het toe te voegen aan je lijstje met bezienswaardigheden in Utrecht.

Utrechtse grachtentocht in Nederland

Een van de belangrijkste trekpleisters bij het bezoeken van verschillende steden in Nederland zijn de grachten, en Utrecht is wat dit betreft zeker niet traag.

Wij raden u aan uw tijd in de stad te benutten voor een aangename wandeling langs de grachten. Daarnaast zijn er in de buurt van deze grachten verschillende plekken, dus na een hele dag rijden op een terrasje even stoppen voor een drankje aan de gracht is een unieke ervaring.

Je hebt verschillende manieren om de grachten te zien en een van de meest voorkomende is door gebruik te maken van het paradepaardje van Utrecht: de fiets. Het huren van een fiets om de stad te bewonderen is een gangbare praktijk en maakt de grachten aangenaam om te berijden.

Een andere manier om de stad te zien en te genieten van een unieke riviertocht is een ritje maken op een van de vele boten die door de grachten varen. Je ziet Utrecht vanuit een heel ander perspectief, net zo ontspannend aan boord van een droomschip.

Wat is er te doen in de omgeving van Utrecht, Nederland?

Iets meer dan 20 minuten van Amsterdam ligt Haarlem, een stad waarvan de prachtige kathedralen en andere monumenten elke bezoeker zullen betoveren.

Op de Grote Markt vind je iconische gebouwen van de stad, zoals het Stadhuis en de Sint-Bavokerk. Ook op dit plein, dat fungeert als het zenuwcentrum van Haarlem, ligt de Centrale Markt van Haarlem, een charmante enclave waar je je kunt onderdompelen in het ritme van de stad.

Zodra je in Amsterdam aankomt, zul je de prachtige Nederlandse stijl opmerken die de stad doordringt, zoals blijkt uit de gevel van het centraal station. Dit stuk en andere architectonische elementen van de stad vormen de schoonheid van Haarlem in Nederland.

Amsterdam

Het doet je denken aan Utrecht: vol kunst, doorkruist door de vele grachten met binnenvaartschepen en prachtige monumenten, is Amsterdam een ​​stad die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Het is ook beroemd om zijn cafés en alle kunstwerken die de stadsmuren sieren.

Vanuit Utrecht is het heel gemakkelijk te bereiken, neem gewoon de trein vanaf station Utrecht en je bent ook in minder dan een uur in Amsterdam.

Que faire à Utrecht en 2 jours?

Utrecht is een stad die je in één dag kunt bezoeken, maar als je meer tijd hebt, kun je op je gemak alle bezienswaardigheden bezoeken. Daarom hebben wij deze korte lijst samengesteld met bezienswaardigheden in Utrecht.

Eerste dag Utrecht

 • Dompleinplein
 • De DOMunder
 • Kathedraal Saint-Martin

Deuxième jour à Utrecht

 • La Tour Dom
 • Academiegebouw et l’Université d’Utrecht
 • Visite des canaux

Tweede dag in Utrecht

Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden in Utrecht en er is voor elk budget wat wils. Als u comfortabel wilt reizen, raden wij u aan om in hotels als NH Utrecht of Crowne Plaza Utrecht te verblijven, twee hoogwaardige hotels met een prijs van rond de € 100,- per nacht per volwassene.

Andere, meer betaalbare opties zijn het Strowis Hostel of het BUNK Hotel Utrecht. Met respectievelijk € 29 en € 55 per nacht heeft laatstgenoemde de bijzonderheid dat het een capsulehotel is zoals we dat in Japan gewend zijn.

Eetgelegenheden in Utrecht

Natuurlijk kunnen we niet nalaten enkele van de mogelijkheden te vermelden die u ter beschikking staan ​​om tijdens uw reis naar Utrecht de lokale keuken te proeven.

Een van de hoogtepunten is De Goedheyd, waar je kunt genieten van gerechten met Franse invloeden in een locatie met een voortreffelijke inrichting en smaak. Uiteraard kost het eten hier ongeveer € 45,- per persoon.

Hofman Utrecht is een geweldige optie voor de Nederlandse keuken en andere, meer mediterrane opties. De prijs ligt rond de 20-30 per diner.

Tenslotte is ZiZo een café dat je absoluut moet bezoeken in Utrecht. Het aangeboden eten past ook uitstekend bij de verschillende koffiesoorten die ze bereiden.

Hoe kom je in Utrecht in Nederland?

Bij gebrek aan een eigen luchthaven is de gemakkelijkste manier om de stad te bereiken vliegen naar Amsterdam, dat slechts een korte afstand verderop ligt.

Vanuit de belangrijkste steden in Spanje zijn er vluchten vanaf ongeveer € 130 naar Amsterdam en van daaruit zijn er verschillende opties om naar Utrecht te komen.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen, duurt het niet lang voordat u in Utrecht bent, want u kunt in slechts 30 minuten de trein van Amsterdam naar Utrecht nemen

Tips voor een reis naar Utrecht in Nederland

 • De munteenheid in Utrecht is de euro.
 • Als u vanuit een land met een andere munteenheid reist, raden wij u aan de munteenheid vooraf te wijzigen.
 • We raden aan om in het voorjaar te reizen, vanwege de temperaturen en de vegetatie die in deze tijd groeit: het is werkelijk schitterend.
 • De stad is veilig, maar zoals bij elke toeristische bestemming kun je beter voorzichtig zijn met je spullen.
 • Wees voorbereid op medische noodgevallen: reis met een verzekering.

Veelgestelde vragen over reizen naar Utrecht?

Hoe kom ik in Utrecht?

Wij raden aan om naar Amsterdam te vliegen en van daaruit de trein of bus naar Utrecht te nemen.

Wanneer kun je het beste naar Haarlem reizen?

De beste tijd om te bezoeken is de lente, tussen april en juni. De zomer is ook een goede optie.